Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
snusare i robinson

Att vara snusare i Robinson – årets deltagare berättar 

Många känner säkert till den svenska dokusåpan Robinson som sändes första gången 1997 och som 2022 utspelar sig ute på Malackasundet i Malaysia. Inte riktigt lika många känner nog till hur det fungerar att delta i Robinson som snusare. Det har Snusjournalen tagit reda på med hjälp av en av årets deltagare, Martin Larsson. Läs mer här! 


Snusa i Robinson

Under hösten 2022 samlades ett brokigt gäng vildmarksentusiaster i Malaysia för att slåss om den åtråvärda Robinson-statyetten i TV4:s långkörare till dokusåpa. Trots att deltagarantalet överstiger 20 var mediekreatören Martin Larsson från Täby bara en av två deltagare som tog sig till Malackasundet som inbitna snusare. 

Martin Larsson är van att stå i rampljuset efter sin tid som mediekreatör på ICA Brottbyhallen, där han kanske gjort mest framgång på plattformen TikTok där han skaffat butiken över 100 000 följare och 3 miljoner gilla-markeringar. Må hända kan det ha förberett honom för att synas i tv-rutan, men frågan är om förberedandet inför en månad i Asien utan snus var det allra tuffaste för Martin? Martin snusade i genomsnitt en dosa om dagen innan han bestämde sig för att helt sluta för att förbereda sig för inspelningen. 

- Jag slutade faktiskt snusa en månad innan jag åkte iväg till inspelningarna för att inte gå ’cold turkey’ första dagen i Robinson. Annars hade jag nog blivit galen där borta, berättar Martin för Snusjournalen och fortsätter: 

​- Det var faktiskt som allra värst den första månaden, här i Sverige. Kompisar och kollegor runtomkring en snusade på och tillgängligheten var ju såklart mycket bättre. Väl i Robinson var det lättare att inte tänka på det, dels för att man inte hade någon möjlighet att ta en snus men också för att det hände så mycket annat med tävlingar, hunger och öråd. Jag och Bella (Isabella Resmark, annan deltagare reds. anm) kunde bonda, sitta där hungriga och prata om snus, men annars fick vi inte mycket gehör från de andra.


Vad hände efter Robinson?

Efter en dryg månads inspelningar var det så dags för Martin att bege sig hem till Sverige igen. En nöddosa hade fått följa med till Malaysia i resväskan som han fick tillbaka av produktionen när årets tävling var färdiginspelad – och du kanske kan gissa vad som tyvärr hände då? 

- Det första jag gjorde var att trycka in en prilla. Jag tänkte att jag bara skulle ta en snus, men dessvärre halkar man tillbaka på gamla vanor. Men någon ovana måste man ju få ha, berättar Martin. 
De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.