Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-17.00
Så snusar Stockholm, Göteborg & Malmö

Snus i Stockholm, Göteborg & Malmö - de verkliga favoriterna i Sveriges storstäder

Över en miljon svenskar använder snus dagligen, så även i våra tre största städer Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu vet vi vad de snusar.

Vi har grävt ner oss i ämnet för att ta reda på vad Stockholmare, Göteborgare och Malmöiter snusar, egentligen. Visst är snusare en grupp som har mycket gemensamt, men det finns också en hel del som skiljer dem åt.

Så snusar Stockholm, Göteborg & Malmö

Snus i Stockholm

Stockholm har med sina drygt 2 200 000 innevånare den största gruppen snusare i landet. Som Sveriges huvudstad representerar Stockholm hela Sverige och alla svenskar. Det syns också i stadens snusvanor. Här snusas allt från lössnus till minisnus. Stockholm har dock några egenheter som skiljer staden från Göteborg och Malmö.

  • Stockholmare har minst procentuell andel göra-eget-snus (både portionssnus och lössnus)
  • Granit toppar listan på mest sålda varumärken och Granit White Portion är Stockholms mest sålda produkt.
  • Knox är en riktig storsäljare med tre produkter på topp 10 mest sålda produkter. Knox White, Knox White Stark och Knox Blue.

Så snusar Stockholm, Göteborg & Malmö

Snus i Göteborg

Sveriges näst största stad Göteborg är historisk mark för snus och snusare. Staden har,förorter inkluderat, ca 1 000 000 innevånare. Det är också i Göteborg som Swedish Match har sin tillverkning. Staden har också givit namn åt ett av de största snusvarumärkena genom tiderna: Göteborgs Rapé. Speglas detta också i hur Göteborgarna snusar?

  • Göteborg har en högre andel pensionärer som snusar
  • Mindre andel kvinnor än Stockholm & Malmö
  • Föga förvånande ligger både Göteborgs Rapé X-Range och Göteborgs Rapé White på topp 10 mest sålda produkter

Så snusar Stockholm, Göteborg & Malmö

Snus i Malmö

Malmö är med sina knappa 700 000 invånare Sveriges tredje störta stad. Även Malmö har en historisk och en nutida koppling till snus. I Malmö ligger bland annat Fiedler & Lundgrens fabrik där varumärken som Granit och Lundgrens tillverkas. Malmö är också den stad som ligger närmast det snuslösa Europa. Kan det påverka Malmöiternas snusvanor?

  • Större procentuell andel kvinnliga snusare än Stockholm och Göteborg
  • Drygt 50% av alla som snusar är under 35 år
  • Lundgrens Portion och Lundgrens Skåne Vit bland mest sålda varumärken

Bonus: Malmö skiljer också ut sig genom att ha två lössnussorter i topp-10

Är du en Stockholmare, Göteborgare eller Malmöit när du snusar? Hur snusar man i staden eller orten du bor i? Kommentera gärna och berätta om hur och vad du snusar.
Uppgifterna i artikeln baseras på information från Snusbolaget.se De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.