Velo nya namn och dosor

VELO: nya namn, ny design, samma smak! Under 2024 byts VELO dosorna ut

Velo är en ledande aktör inom vitt snus, med flera produkter som snusare känner igen, bland annat Velo Crispy Peppermint och Velo Groovy Grape. Velo arbetar kontinuerligt med att utvecklas som varumärke bland annat med nya smaker, format och styrkor. Nu kan vi meddela att ni snart kan ta del av ytterligare en utveckling; en re-design.

Vi förstår att det kan vara förvirrande med de nya namnen - därför har vi skapat en guide för att hjälpa dig. Kika vidare för att hitta din gamla velo-favorit och dess nya namn. 


Velo re-design – Vad innebär det?

Vi kan nu informera att Velo i början av 2024 kommer att introducera en re-design. Vad det innebär för dig som Velo-snusare? En helt ny dosdesign tillsammans med nya produktnamn! Om du som flera andra snusar Velo Ice Cool behöver du dock inte oroa dig, innehållet och smakerna förblir samma som tidigare i samtliga produkter. Med re-designen förändras endast dosornas design och namnet för att förenkla valet för kunder som vill utforska varumärkets olika sorter.

Velo re-design

  • Ny dosdesign
  • Nya produktnamn

Varför sker förändringen?

Du kanske undrar varför populära produkter som Velo Royal Purple, Velo Ice Cool och Velo Tropic Breeze får nya namn och dosor. Svaret beror dels på att bättre reflektera smakprofilerna och den sensoriska upplevelsen, dels för att förenkla valet av snus genom tydligare design och markeringar på dosan. Som följd introduceras även ett tydligare märkning av nikotinstyrka med ett punktsystem om 0–6 pluppar.

Denna re-design kommer att äga rum på flera marknader där Velo existerar. Detta för att höja varumärkets igenkänningsfaktor så att du enkelt hittar din sort. Det innebär helt enkelt att de olika produkterna kommer att bära samma namn och förpackning på olika marknader.

Velo nya namn och nya design 2024

Nya produktnamn från Velo

Som ovan nämnt kommer Velo:s olika produkter att byta namn, medan innehållet och smakerna förblir samma. Detta för att göra det enklare för kunder att utforska varumärkets utbud, som med nya produktnamnen på ett bättre sätt speglar smak och den sensoriska upplevelsen.

Nedan listar vi namn och de nya produktnamnen:

Tidigare Namn Nytt namn
Velo Mint Velo Witty Spearmint
Velo Tropic Breeze Velo Breezy Mango
Velo Ruby Berry Velo Blush Berry
Velo Ice Cool Slim Velo Crispy Peppermint
Velo Liquorice Velo Lofty Liquorice
Velo Carribean Spirit Velo Twisted Pineapple
Velo Freeze X-Strong Velo Mighty Peppermint
Velo Elderflower Spritz Velo Zesty Elderflower
Velo Royal Purple Mini Velo Groovy Grape Mini
Velo Easy Mint Mini Velo Spiffy Spearmint Mini
Velo Ice Cool Mini Velo Crispy Peppermint Mini
Velo Frosty Grapefruit Velo Arctic Grapefruit
Velo Iced Melon Mini Velo Wintery Watermelon Mini
Velo Royal Purple Strong Velo Groovy Grape Strong
Velo Fresh Jalapeño Velo Lime Flame
Velo Freeze Ultra Velo Mighty Peppermint (14 mg)
Velo Freeze Max Velo Mighty Peppermint (17 mg)
Velo Eucalyptus Velo Zingy Eucalyptus
Velo Cool Storm Velo Peppermint Storm

Ny dosdesign

Den nya dosdesignen kommer att introduceras successivt för att vägleda kunderna till att hitta sitt val av snus som tidigare. För att uppnå detta introduceras en klisterlapp på de 6 mest köpta dosorna i stället för standardlappen på dosan. Under denna göms den nya designen som du enkelt exponerar genom att dra bort lappen.

Efter en tid kommer även denna att slopas och bytas ut helt med Velo:s nya design, som förtydligar valet av smak och styrka, tillsammans med de nya produktnamnen.

Se alla Velo snus härDe kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.