Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
Velo släpper refilldosa

Velo släpper ny refilldosa – Lär dig allt om konceptet!

Varumärket Velo har nu lanserat något helt nytt – en refilldosa och tillhörande påfyllning av vitt snus. Konceptet refilldosa är något vi ser allt oftare och detta kan bero på flera anledningar som miljö, anpassningbarhet, eller mobilitet. Oavsett anledning kommer du i denna artikel att lära dig allt du behöver veta om Velos nya påfyllningsbara dosa – läs vidare för att lära dig mer!


Velo refilldosa – Design och funktion

Refilldosan från Velo har en annorlunda design än sina andra dosor. Den tillverkas i silvrig metall och har en geometrisk form av en sexhörning. På locket syns även Velos pil, som har ingraverats i metallen. Precis som en vanlig snusdosa kommer den med ett utrymme både för påfyllning samt använda portioner. Dosan öppnar du genom luftskåran i mitten på dosan, medan locket öppnas genom att trycka på toppen av dosan.

Till dosan kommer även påfyllningen och detta kommer i påsar. Dessa tillverkas av plast och rymmer 20 antal portioner av vitt snus från varumärket. Du öppnar enkelt påsen genom att riva av toppen vid markeringen, och sedan fyller du på dosan genom att ta ut ett antal portioner. Sedan återvinner du påsen när den är slut.

Nedan listar vi samtliga egenskaper:

  • Tillverkad i metall
  • Ingraverad ikon
  • Slänglock
  • Påfyllning i påse vars topp rivs av
  • 20 portioner vitt snus i varje påfyllning

Velo refilldosa – Olika paketeringar och påfyllning

Hos oss kan du handla refilldosan samt påfyllning från Velo. För att handla dosan erbjuder vi startpaketet Velo Reuse & Refill Kit som inkluderar både metalldosan och ett paket påfyllning av tobaksfritt snus. Snuset som erbjuds i startpaketet är Velo Ice Cool. I paketet inkluderas även en duk för att försiktigt rengöra dosan och på så sätt undvika att beblanda olika smaker.

När väl första påfyllningen i startpaketet är slut har du möjlighet att beställa påfyllningen och du kan då välja bland samtliga 3 smaker. Skulle du råka tappa bort dosan är det möjligt att beställa ett nytt startpaket och då får du även med dig tillhörande rengöringsduk och påfyllning av Velo Ice Cool.

  • Velo refill dosa i metall samt påfyllning av portioner
  • Velo refill / påfyllning av portioner

Velo släpper refilldosa

Velo refill av tobaksfritt snus – Format och smaker

Refillpåsen från Velo kommer i en påse gjord av plast som rymmer 20 portioner. Velo har initialt lanserat refill i tre olika smaker som du hittar i deras ordinarie sortiment.

Först har Velo Ice Cool som har smak av mint. En ytterligare refill med smak av mint är Velo Freeze. Du kan även välja Velo Tropic Breeze som har smak av olika frukter. Oavsett vilken du väljer fyller på dosan med nytt snus och det är även möjligt att blanda olika smaker utifrån preferens!


Velo refilldosa – Ett miljömedvetet val

Refilldosan från Velo med tillhörande påfyllning är ett mer miljömedvetet val av flera anledningar. Först och främst används mindre plast i påsen än vid vanliga dosor. Påfyllningen har heller inga påklistrade etiketter vilket innebär att det är enkelt att återvinna påsen när väl slut. Vid andra fall behöver etiketten avlägsnas för att den ska kunna återvinnas på korrekt sätt.


Är det billigare att köpa påfyllning av vitt snus än att handla en ny dosa?

Som snusare är du säkert bekant med att leta efter billigaste snuset. Att köpa påfyllning kan vara ett mer kostnadsvänligt alternativ då det kräver mindre produktionskostnader för tillverkaren. Exempelvis används mindre plast vid tillverkning av påfyllningspåsen än vid tillverkning av plastdosor vilket har en betydande roll i försäljningspriset.
De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.