Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00

Ettan snus

Utforska Ettan, ett av Sveriges äldsta och mest traditionella snusmärken med ett oförändrat recept sedan starten 1822. Varumärket erbjuder produkter som Ettan Original Portionssnus, Ettan White Portionssnus, och Ettan Lös, varierande i format men alla delar den ursprungliga smaken av mörk tobak med inslag av torkat gräs, tjära, malt samt aningen mörk choklad.

Läs mer om Ettan snus
Här kan du ta del av hela sortimentet och lära dig mer om varumärket. Hitta ditt val, och lär dig om varumärkets olika smaker, format och nikotinstyrkor. Här kan du även ta del av svar på återkommande frågor. Kika vidare för att lära dig mer!
Ettan Lös Ettan Lös Ettan Läs mer

Ettan Lös är ett av Sveriges äldsta snus med en traditionell tobakssmak. Ettan Lös tillverkas av mald tobakär fylligt och du formar den själv till en prilla. Smaken är lätt rökig med en ton av mörk choklad. Ettan lös har en snabb och rejäl smakrelease.

(60,99 kr/st) 609,90 kr Köp
Ettan Portionssnus Ettan Portionssnus Ettan Läs mer

Ettan Portion från ett sv Sveriges allra äldsta snusmärken, är ett portionssnus med en traditionell tobakssmak med en robust och lätt rökig karaktär med inslag av bland annat tjära och malt. Varje dosa innehåller 24 prillor.

(49,99 kr/st) 499,90 kr Köp
Ettan White Portionssnus Ettan White Portionssnus Ettan Läs mer (49,99 kr/st) 499,90 kr Köp
Just nu visas 3 av 3 produkter
Ettan snus om varumärket

Tobakssnus från Ettan

Varumärket är en del av Swedish Match och kännetecknas av sin förankring i tradition och historia. Inom Ettans sortiment återfinns tre huvudtyper av snus: Original Portion, Vit Portion och Lössnus.

  • White Portion: Detta är ett torrare snus med en vit påse och har en långsammare smak- och nikotinfrisättning. Inom denna kategori hittar du Ettan White Portionssnus.
  • Original Portion: Detta är ett traditionellt färdigpackat snus i bruna påsar, med en fuktig yta för snabb smak- och nikotinfrisättning. Inom denna kategori hittar du Ettan Portionssnus.
  • Lössnus: Lössnus är snus i lös form som ger användaren friheten att forma prillan till önskad storlek. Inom denna kategori hittar du Ettan Lös.

Om varumärket

Varumärket står som en bastion av tradition och kvalitet inom snusindustrin. Märket, med en historia som sträcker sig tillbaka till 1822, har bevarat essensen av sitt ursprung samtidigt som det anpassat sig till moderna preferenser och smaker. Snuset kännetecknas av sin enhetliga smakprofil som består av en robust tobakskaraktär med inslag av rök och malt, och en underton av mörk choklad. Med alternativ som lös, portionssnus och white portion, finns alternativ för olika snusare.

Nedan går vi igenom varumärkets smaker, format och styrkor. Kika vidare för att lära dig mer!

Ettan snus olika smaker

Smak

Varumärket utmärker sig med en fokuserad smakprofil som genomsyrar hela sortimentet. Smaken består av en robust traditionell tobakssmak tillsammans med tydliga toner av torkat gräs, tjära, malt, samt aningen mörk choklad.

Styrka och nikotinhalt

Samtliga produkter har en normal styrka med en nikotinhalt som sträcker sig mellan 7,5 och upp till 8,5 mg/g. Nedan listar vi samtliga styrkor så att du enkelt hittar en styrka som passar dina behov.

Ettan i formatet normal

Format

Varumärkets portionssnus finns tillgängligt i ett och samma format: Normal. Detta är en standardstorlek, ofta förekommande inom traditionella snuskategorier. Prillorna har en rektangulär form, och är större än både slim och mini.

  • Normal - En standardstorlek inom traditionellt snus

Köp Ettan Snus Online

Varumärkets produkter kan köpas online via Snusbolaget. Med ett varierat utbud av produkter, från Ettan Original Portion och Ettan Lössnus till Ettan White Portion, erbjuder Snusbolaget något för alla preferenser. Oavsett om du föredrar att själv forma prillorna, eller föredrar en torrare vit prilla, finns ett varierat utbud för flera preferenser.

På Snusbolaget erbjuder vi även olika förpackningsstorlekar, från en dosa Ettan, till 10-pack, 30-pack och 50-pack dosor. Vilket gör det möjligt för kunder att köpa snus i den mängd som passar dem bäst.

Dessutom erbjuder Snusbolaget olika fraktalternativ, inklusive Early Bird, CityMail, Best, Postnord och Instabox, vilket säkerställer att din beställning levereras snabbt och effektivt. Snusbolaget erbjuder även fria fraktalternativ från 399kr.

Ettans historia

Varumärket har sina rötter i det tidiga 1800-talet, när det introducerades 1822 och blev en av de första snusmärkena i Sverige. Denna produkt, som kännetecknas av sin robusta tobakssmak, har bevarat sin karaktär genom en bevarad tillverkningsprocess. Swedish Match förvärvade varumärket och har sedan dess fortsatt att utveckla varumärket samtidigt som de bevarat dess historiska arv.

År 2022 firade varumärket 200 år, vilket markerar dess långa tradition inom svensk snuskultur. Under dessa år har deras position bevarats som en symbol för kvalitet och tradition inom snusvärlden.

Idag är varumärket ett framstående namn inom traditionellt tobakssnus med fokus på kvalitet en traditionell smakprofil.

Tillverkningsprocessen

Ettans tillverkningsprocess är utformad med fokus på kvalitet. Varje steg i processen, från urvalet av tobak till den slutliga produkten, övervakas för att uppfylla kvalitetskrav.

Varumärket använder sig av traditionellt odlad tobak, vilket är en grundsten i deras produkter. Denna tobak kombineras med en minimal mängd ingredienser för att framhäva tobakssmaken, vilket skiljer sig från många moderna snusvarianter som ofta innehåller flera tillsatser.

Kvalitetskontrollen är omfattande, och varje sats testas för att säkerställa att den lever upp till de standarder som varumärket satt. Detta innebär att konsumenterna kan lita på att varje dosa levererar en konsekvent och kvalitativ snusupplevelse.

Kvalitet

Kvalitet är ett grundsten i varumärket, från urvalet av ingredienser till tillverkningen. Varje dosa, oavsett om det är Original- eller White Portion, är noggrant förpackad för att säkerställa att tobakssmaken bevaras.

Vanliga frågor om Ettans snus

Här går vi igenom vanliga frågor och svar om varumärket.