nylansering av Shiro - nya smaker och utseende

Nylansering av Shiro - nya smaker och utseende

Snusjournalen fick en pratstund med Richard Wernemar, VD för Philip Morris AB inför den kommande ny-lanseringen av Shiro med nya smaker och nytt utseende.


Hej Richard - Berätta om inspirationen till produkten.

Inspirationen hämtar vi i vårt viktiga arbete med att skapa en rökfri värld. Redan 2014 lanserade Philip Morris International visionen och stakade ut vägen för vår transformation, att gå från traditionella cigaretter till rökfria och mindre skadliga alternativ för de rökare som annars skulle fortsätta röka. I maj 2019 lanserade vi vår första rökfria produkt IQOS i Sverige som har haft en bra start att konvertera vuxna rökare. Efter köpet av AG Snus går vi nu vidare med att också lansera Shiro och Kapten.

Dessa två produkter i två olika kategorier kommer vara väldigt värdefulla i Philip Morris produktportfölj i Sverige med tanke på det intresse det finns hos rökare i Sverige för bra alternativ inom snus och nikotinpåsar.

Hur ser en sån här process ut från idé till färdig produkt?

Philip Morris har sålt tobak och cigaretter i närmare 175 år så vi känner våra konsumenter väldigt väl. Vi har god kunskap om vad en rökare som vill byta till mindre skadliga alternativ efterfrågar och vad som krävs för att rökaren ska ta det slutliga steget och byta. Att omsätta denna kunskap till nya innovativa produkter är vårt sätt öka takten på arbetet med att nå visionen om en rökfri värld.

Vad är speciellt med den här nyheten?

Shiro har funnits på marknaden ett tag, men tillsammans med produktutvecklarna hos AG Snus har vi uppgraderat Shiro, både i kvalitet och smak och vi har fått väldigt bra feedback från konsumenter i våra konsumentundersökningar. Philip Morris står för kvalitet och våra konsumenter litar på att vi leverar enligt deras förväntningar.

Beskriv smaken/doften

Våra första produkter kommer framför allt i mint och mentol smak, smaksegment som är störst inom nikotinpåsar. Vi har också lanserat en Sour Red Berry som kommer med uppfriskande och söt smak av röda bär.

Vilken typ av snusare kommer att gilla det här?

Vi riktar oss mot det breda segmentet inom nikotinpåsar och snus samt vuxna rökare som letar alternativ till sin cigarett.


Här hittar du hela Shiros sortiment med alla nyheter!


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.